Sisäinen lapsi – niin siis kuka?

WP_000184Kun lapsena koit joitain traumaattista, mutta et saanut tai osannut ilmaista sitä vapaasti, tilanteen luoma tunne-energia jäi kehoosi. Tätä voi kutsua sisäiseksi lapseksi. Kannat sisäisiä lapsia sisälläsi ja aikuisena kohtaamasi tilanteet aktivoivat sisäisen lapsesi tunteen. Nyt sinulla on mahdollisuus antaa tuolle sisäiselle lapsellesi se tuki, jota kaipasit, muttet koskaan saanut.

Kun tunnet jotakin voimakkaasti, kyse on usein sisäisen lapsesi tunteesta. Reaktiotasi saattaa olla vaikea ymmärtää rationaalisella järjellä, koska tunteella on harvoin tekemistä tämän hetken kanssa. Tämä hetki vain aktivoi vanhan traumaattisen tilanteen tai muiston lapsuudestasi.   Huom. Traumaattinen saattaa olla jäätelön tippuminen maahan tai koiran haukkuminen.

Jos  annat itsellesi luvan tuntea tunteesi ja hyväksyt tilanteen absurdiuden (eli miten mä nyt näin yksinkertaisesta asiasta reagoin näin voimakkaasti)  ja annat sisäisen lapsesi kokea olevan täysin hyväksytty juuri sellaisena kuin hän on ja annat hänen kokea olevansa täysin turvassa, sinulla on mahdollisuus vapautua taakasta, jota olet kantanut mukanasi lapsuudestasi saakka.

Huom! Tämän harjoituksen tarkoitus EI ole vapautua mistään taakasta tai korjata mitään, mikä on väärin. Tämän tarkoitus on hyväksyä se haavoittunut osa itsestäsi, joka ei ole saanut tarvitsemaansa huomiota ja on työnnetty syrjään.
Jos yrität korjata tilanteen – joka on yhtä kuin tuomitset tilanteen – saatat tehdä siitä vain pahemman.
Miksi kannattaa tehdä töitä sisäisen lapsen kanssa?
Sisäisellä lapsella on avaimet sinun lahjoihisi. Jep, sinä olet supersankari ja sinulla on omat ainutlaatuiset lahjasi, jotka sisäinen lapsesi voi aktivoida. Meillä jokaisella on omat supersankarin kykymme, mutta ne on otettavissa käyttöön vasta, kun sisäinen lapsi kokee olevansa turvassa. Jokainen lapsi on luontaisesti asenteeltaan superstara. He hohtavat iloa, valoa ja omaa ainutlaatuisuuttaan. Jokainen lapsi on taiteilija.
¨
Kun vuodet vierivät, he kokevat ainutlaatuisuutensa kritisoiduksi, tuomituksi ja hylätyksi. On parempi vain kuulua joukkoon. Kuulostaako tutulta?  Lapsi sulkeutuu ja piilottaa todellisen itsensä maailmalta. Hän aikuistuu ja tulee osaksi tätä harmaata massaa.
¨

Muistatko kuinka erilaisesti kohtasit maailman lapsena? Tai oletko nähnyt tuon muutoksen omissa tai läheistesi lapsissa? Yleensä muutos tapahtuu 2-7 vuoden välillä. Jos katsot ympärillesi, huomaat, mitä keskinkertaisuuden harmaa massa on saanut maailmassa aikaan: ahneutta, toisten tallomista, sotia, luonnon tuhoamista, epäonnea ja epäarvoisuutta.

Olisiko aika aktivoida uudestaan oma ainutlaatuisuutemme?
Olisitko sinä halukas tekemään sen?

On aika olla uudestaan yhteydessä lapseen sisällämme ja vapauttaa todellinen itsemme, joka ei pelkää muiden arvostelua ja haluaa tuoda valonsa, ilonsa ja omat lahjansa maailmaan. Yhdessä aikuinen sinä ja sisäinen lapsesi pystytte tekemään sen.

Miten?

Kun koet loukkaantuvasi, pelkääväsi tai tuntevasi muuten todella voimakkaasti älä kritisoi tai tuomitse itseäsi äläkä syytä ketään toista pahasta olostasi.

Kysy itseltäsi Onko tämä minun tunteeni? Jos tunne on sinun, kysy itseltäsi: Mikä osa minusta tuntee näin? 

Kun löydät sisäisen lapsesi tai kuvittelet sisälläsi olevan pienen lapsen, joka on pahalla päällä, olet oikeilla jäljillä. Mitä tekisit, jos pikku lapsi tulisi luoksesi ja sanoisi, että häntä pelottaa koska sängyn alla on mörkö. Sanoisitko: ”Ei mörköjä ole, et voi pelätä, mene tiehesi!” No et tietenkään sanoisi! Saattaisit ottaa hänet syliisi ja sanoa: ”Kaikki on hyvin, olet täysin turvassa.” Ja antaa hänen tuntea vapaasti.

Toivon sinun toimivan samalla tavalla itsesi kanssa. Ota itsesi syliin ja sano pienelle lapselle sisälläsi: ”Kaikki on hyvin, olet täysin turvassa.” Ja menkää yhdessä selättämään möröt.

Millaisia kokemuksia sinulla on sisäisen lapsesi kanssa? Kommentoi alle ja opitaan toisiltamme!

Facebook Comments