Kun osallistut Kaakaoklubiin

Kun osallistut Kaakaoklubiin, älä aseta odotuksia. Luota, että saat apua ja helpotusta sillä hetkellä pinnalla kyteviin asioihin. Jos työasiat painavat mieltä, nukut huonosti tai pinna palaa helposti, on hyvä antautua ko. asioille ja oppia tämän hetkisen tilanteen hyväksymistä. Ensin pitää hoitaa se, mikä on aktiivisimpana. Suurin syy, miksi ihmiset voivat huonosti on, että he tuomitsevat oman tilanteensa ja tuntemuksensa. Vastustus luo kipua ja tunne jumahtaa paikalleen.

Ensimmäiset kerrat voit keskittyä tietoisuuden kartuttamiseen. Mitä tunnet, missä se tuntuu ja miltä se tuntuu. Niin, luit oikein. Keskity tiedostamaan, miltä tuntuu, kun tunnet jotain. Opit tunnistamaan eri tunteiden ja tuntemusten erot. Kaikki punaviinit maistuvat punaviiniltä, mutta jokainen punaviini maistuu silti erilaiselta. Samalla tavalla yksittäisissä tunteissa tai tuntemuksissa on paljon eroja. Et enää huku ja kadota itseäsi tunnereaktioon.

Usein toistamme samoja asioita läpi elämämme. Tilanteet muuttuvat, mutta ydinteema pysyy samana. Voit myös kysyä itseltäsi; millaiset tapahtumat elämässäsi ovat toistaneet itseään – toistaako parisuhteesi tai työpaikkasi samaa kaavaa? Kun tulemme tietoisemmaksi, mitä tunnemme ja miksi toistamme tiettyjä asioita elämässämme, niiden muuttaminen on helpompaa.

Keskity esimerkiksi:

  • Missä kohtaa kehoasi tunnet ko. tuntemuksen tai tunteen
  • Miten kuvailisit tunnetta (väri, muoto, lämpötila, ystävällisyys..)
  • Mitä tunne merkitsee sinulle tai mitä sen alta saattaa paljastua
  • Jos tunne tai tuntemus voisi puhua, mitä se tahtoisi sanoa

Kun koet olevasi tietoinen, mitä kehossasi tapahtuu, peräänny. Älä tee mitään. Älä tuomitse, älä yritä parantaa, analysoida tai ampua sitä valkoisen valon laser-aseellasi. Rentoudu ja hengitä syvään. Luota, että sinulle ei voi tapahtua mitään, mikä olisi sinulle pahasta. Luota kehoosi ja katso, mitä tapahtuu.

Tämä on yleensä kaikista vaikeinta. Olemme tottuneet hillitsemään, jos jokin tuntuu voimakkaalta. Jos jokin naurattaa liikaa, täytyy hillitä itsensä. Jos itkee väärässä paikassa, täytyy hillitä itsensä. Jos on vihainen, täytyy hillitä itsensä. Kontrollin menettämisen pelko on suuri. Mitä sitten saattaisikaan tapahtua?

Kaakaoklubi on paikka, missä turvallisessa ympäristössä voi tutustua uudestaan tunteisiinsa, jotka on lapsuuden jälkeen saattanut tukahduttaa. Ja huomata, että tunteet ovat meidän avuksi. Tunteet ovat yksi suurimmista lahjoistamme.

Facebook Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *